Ecou maramureşean

ecou mmMÁRAMAROSI VISSZHANG – ECOU MARAMUREȘEAN este o emisiune cu și despre comunitatea maghiară care se difuzeaza miercuri, între orele 19 – 21, în reluare sâmbăta, între orele 15 – 17, realizată de Panni Pongrácz, prezentată de Annamaria Bobrovszky.

“Máramarosi viszhang”, în traducere “Ecou maramureşean”, aduce pe micul ecran activitatea, cultura şi tradiţiile comunităţii maghiare din judeţ, prin ştiri, reportaje, programe cultural-artistice și religioase.
Este o emisiune compactă de informaţii şi divertisment realizată pe ideea general-valabilă că uneori nu ajunge să spui lucrurilor pe nume, să scrii despre ele, ci unele lucruri trebuie şi merită văzute. Trebuie să vezi efortul acestei comunităţi în minoritate muncind pentru a duce mai departe limba, cultura şi tradiţiile, să vezi şi să iei parte la acele evenimente cultural-artistice care sunt nu numai frumoase, ci au și rolul de a consolida această comunitate.
Emisiunea de două ore încearcă să fie pe placul tuturor, structurată în două părți. În prima oră a emisiunii, între cele mai mari hituri ale muzicii maghiare ale tuturor timpurilor se dă posibilitatea telespectatorilor să intre în direct, să transmită mesaje celor dragi, iar in încheiere se transmite mesajul unui preot din Sighetu Marmației.
A doua oră a emisiunii este dedicată în exclusivitate activității comunității maghiare din județ. Începe cu un grupaj de știri, continuă cu reportaje, are o rubrică de câteva minute de mișcare în ritm de dans, Zumba. Meșteșugurile populare sunt reflectate într-un colț creativ și se termină cu prezentarea activităților cultural-artistice din județ.

Lasa un mesaj

Your email address will not be published. Required fields are marked *