Zestrea Maramureşului

Zestrea MaramuresuluiEmisiunea Zestrea Maramureşului, transmisă în fiecare miercuri, de la ora 19, şi în reluare  duminică, de la ora 16,  la TV Sighet, a început în 2 martie 2013, a dat posibilitatea de a pune în evidenţă adevăratul Maramureş, prin vorbă, port popular autentic, horea maramureşeană,  tradiţiile şi meşteşugurile locurilor, dovedind că Maramureşul are ce arăta şi povesti.

Această emisiune doreşte să arate o faţă a Maramureşului “bătrân”, cel care a stat la formarea fiecăruia dintre noi. Chiar dacă viaţa pe care o trăim ne oferă multe alte oportunităţi de supravieţuire, realizatoarea emisiunii s-a gândit că nu ar fi rău dacă am aduce oameni care să ne arate ce a fost şi ce mai este valoros în Maramureş. Noi suntem cei care putem să facem ceva pentru viitorul  nostru şi al copiilor noştri.

“Cu cât ne vom îndepărta de adevăr, eu consider că ne vom rătăci. Nefiind încurajaţi de a duce mai departe această lume de strat vechi, oamenii locului vor renunţa la ceea ce ştiau de la înaintaşii lor, lăsând ca Maramureşul (cel încărcat de istorie şi sacrificiu) să se scufunde în istorie”, a precizat realizatoarea emisiunii, Mariuca Verdes.

Lasa un mesaj

Your email address will not be published. Required fields are marked *